Υπουργείο Πολιτισμού: Θεσμοθέτηση δυο υποτροφιών λυρικού τραγουδιού, στη μνήμη Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα

Την καθιέρωση δύο υποτροφιών για μουσικές σπουδές όπερας αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού, στη μνήμη των δύο νέων ερμηνευτριών, Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα, θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

 

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Υπουργείο Πολιτισμού καθιερώνει δύο υποτροφίες τελειοποίησης σπουδών για νέους/νέες λυρικούς/ες τραγουδιστές/τριες, στη μνήμη των Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα, των δύο νέων τραγουδιστριών, που βρίσκονταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Τη διαδικασία επιλογής των υποτρόφων και την παρακολούθηση των σπουδών τους αναλαμβάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας.

Με τις υποτροφίες στη μνήμη τους, οι φωνές των δύο νέων τραγουδιστριών που σίγησαν τόσο πρόωρα, δίνουν φωνή σε νέους/νέες λυρικούς καλλιτέχνες. Η απουσία, τα τελευταία χρόνια, υποτροφιών για λυρικούς καλλιτέχνες, έχει σοβαρό αντίκτυπο στη νέα γενιά τραγουδιστών/τριών της όπερας. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι υποτροφίες στη μνήμη των Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και Φραντζέσκας Μπέζα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους/νέες τραγουδιστές/τριες της όπερας, ιδιαίτερα σε εκείνους/ες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να πραγματοποιήσουν σπουδές τελειοποίησης στο εξωτερικό”

Σχετικές δημοσιεύσεις